Great LOEXS for your feet

VAN IDEE NAAR PRODUCT
Tijdens mijn opleiding ambachtelijk schoenmaken ontstaat het idee voor een klepper die je in verschillende vormen kunt knopen. De flexibele bovenkant maakt het bovendien heel aantrekkelijk om via internet te verkopen. Als de lengte van het voetbed klopt, is het bovenwerk altijd aan te passen op ieders voet.

Zo is LOEXS geboren; mijn eerste label met exclusieve, handgemaakte zomerse kleppers. De soepele, leren schacht (de bovenkant) is uitgevoerd in drie kleuren en kun je in verschillende vormen vouwen. Zo heb je dus meerdere schoenen in één. En creëer je je eigen look.

BALANS TUSSEN CREATIE EN COMMERCIE
Hoewel ontwerpen een van de leukste onderdelen is van een werkproces, is het maar een klein onderdeel en zeker niet het enige. De vertaling van ontwerp naar een reproduceerbaar product, prototypes maken en testen, het zoeken naar leveranciers en materialen, calculeren en de productiekosten in de gaten houden, vragen om de balans te bewaren tussen het creatieve en het zakelijke.

MERKPOSITIONERING
Het bedenken van een pakkende naam en slogan, het ontwerp van logo, huisstijl, verpakking en natuurlijk de website. Alle communicatie-uitingen komen langszij. Verkoopkanalen waren zowel web(winkels) als presentaties tijdens diverse kunstevenementen.

"Een schoen is eigenlijk een heel veelzijdig product: van gebruiksvoorwerp tot kunst, van ambacht tot volledig geïndustrialiseerd. Verschillende materialen, technieken en zelfs culturen, je vindt het allemaal terug in schoenen."

Meer over LOEXS: