Leskist Fryske Enerzjy | Friese NME-centra
IVN heeft in opdracht van en samen met álle Friese NME-centra een groot project ontwikkeld voor Friese basisscholen, met als thema ‘energie’. Het project bestaat uit een leskist en een gastles en heeft als doel om kinderen kennis te laten maken met verschillende vormen van energie. Aan mij de schone taak dit in een aantrekkelijke vorm te gieten: theorie- en opdrachtkaarten, werkbladen, een docentenhandleiding en de belettering van de leskisten. Daar krijg je energie van!


Het begeleiden van studentprojecten in de beroepspraktijk | Practoraat Beroepsonderwijs in Logistics Valley
Een praktische handleiding en toolkit voor docenten in het mbo, waarbij ik verantwoordelijk was voor het concept, de vormgeving en het drukwerk. De handleiding is ook te downloaden: @handleiding


Natuurontdekpaden | IVN Natuureducatie
Basisscholen gaan aan de slag met thema’s als zwerfafval, bodem, amfibieën, vlinders, bomen, vogels, paddenstoelen en de boerderij. Voor deze natuurontdekpaden ontwerp ik de werkboeken voor onder-, midden- en bovenbouw. Kinderen ontdekken en ervaren zelf de waarde van de natuur: @ivn.nl


IVN gelooft dat mens en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en wil de natuur weer dichterbij de mens brengen. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is.


A learning space odyssey | wetenschappelijke publicaties
Ontwerp brochure, onderzoeksmaterialen, proefschrift, illustraties, tabellen en grafieken.

Auteur: dr. ir. R. Beckers, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), BuRo Beckers


Natuurspeurderstocht Nationaal Park Dwingelderveld | IVN Natuureducatie
Met speurtochtboekjes en antwoordformulieren gaan basisschoolleerlingen op onderzoek in de natuur. Voor verschillende natuurgebieden geef ik de speurtochten en ontdekpaden vorm.