BELEEFweek Drents-Friese Grensstreek
De Drents-Friese Grensstreek herbergt een groot aantal natuurgebieden, prachtige dorpen, landgoederen en landerijen. Tijdens de BELEEFweek staat deze streek even helemaal in de schijnwerpers!

Deze evenementenweek wordt ondersteund met verschillende communicatiemiddelen waar ik mijn bijdrage aan lever: logo, huisstijl en beeldtaal, programmaflyer, poster en materialen voor website en Facebook. @BELEEFweek


De BELEEFweek is een initiatief van IVN met haar partners in de Drents-Friese Grensstreek, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Drentse Landschap, IVN Westerveld en provincie Drenthe.


Kindermenu 2.0 | Jong Leren Eten Friesland
Het doel: In alle Friese gemeentes minimaal één restaurant met een verantwoord en lekker kindermenu op de kaart. Tijdens de World Food Week werd in Leeuwarden de aftrap gegeven met de presentatie van een door kinderen samengesteld menu. Met een uitnodiging voor de ouders, placemats en menu’s voor in het restaurant, aangekleed met rollup banners: Eet smakelijk!


Jong Leren Eten is een initiatief van het ministerie van EZ en VWS. Het richt zich op de voedselvaardigheden van de nieuwe generaties. Zodat kinderen leren om gezonde en duurzame keuzes te maken. Gezond voor jezelf en gezond voor de aarde.


Educatiesafari | IVN Noord
Ontwerp diverse communicatiemiddelen. (Illustraties: Stene Elzerman)


Wandelboom | KWBN en IVN
Opdrachtkaart voor de jonge avondvierdaagse wandelaar om de zintuigen van de kinderen te prikkelen, zodat ze zich bewuster zijn van hun omgeving.


Fietskaart Op Fietse | IVN Noord
Je bent jong…, en je wilt best fietsen. Maar dan wel met zo’n leuke opvouwbare fietskaart van Op Fietse. Ontwerp, opmaak en drukwerk voor een opvouwbare fietskaart. (Illustraties: Femke van Gent)


Vogelfestival | Nationaal Park Lauwersmeer
Het Vogelfestival is een festival met muziek, lezingen, lekker eten en drinken, excursies, kunst, wetenschap en theater. Een festival waar vogels centraal staan; niet alleen leuk voor de echte vogelaar, maar voor iedereen!

Ik had het genoegen te werken met de illustraties van de jonge Stene Elzerman. Beachvlaggen, flyers, posters, spandoeken, tassen, hesjes, banners voor website en social media, allen voorzien met zijn prachtige vogels.


Zaaiplezier! | Jong Leren Eten – Friesland
Direct mail campagne, tweewekelijks Mailchimp-nieuwsbrieven, ondersteund met een campagnewebsite: communicatie-uitingen om kinderen en hun leerkrachten/begeleiders te inspireren en te helpen met moestuinieren: Zaaiplezier!


Spelbord vleermuizen | Natuur en Duurzaamheid Educatie Groningen, IVN Natuureducatie
Onderdeel van de onderwijsmaterialen voor basisscholen. Er zijn verschillende themaborden (o.a. boerderij en boerenlandvogels).


Infobord | Nationaal Park Lauwersmeer
Ontwerp buitenbord. (Foto arend: Jan Duker)


Gronings Groen | diverse natuurorganisaties
Ontwerp vooraankondiging en uitnodiging Gronings Groen (digitaal en print).


Standbouw, expositie en inrichting | ruimtelijke vormgeving
Voor verschillende opdrachtgevers ontwikkel ik ruimtelijke presentaties. De beelden zijn van projecten van A Shoe Can Be: @ashoecanbe (standbouw Jaarbeurs Utrecht, expositie RAI Amsterdam, reizende tentoonstelling Dungelmann Schoenen).


Uitnodiging | GasTerra, IVN Natuureducatie
Ontwerp diverse communicatiemiddelen.